zapiekany serek

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

idealna opcja na szybkie i efektowne danie dla znajomych

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • dojrzała figa
    konfitura żurawinowa
    4 serki pleśniowe
    zioła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ser

Zapiekany serek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. serek wyjmujemy z opakowania, układamy na blaszce wyłożonej pergaminem, a następnie wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 200'C na około 8 minut
  • 2. jak serek jest już gorący, delikatnie przekładamy na talerze, trzeba uważać, żeby środek nie wypłynął, na wierzch dajemy odrobinę konfitury z żurawiny albo borówek i plasterek figi

Porady

można użyć dowolnej konfitury lub musu, kwestia tego co znajdziemy w lodówce :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser pleśniowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować