zapiekanka ziemniaczana z patelni

4.5 (144 ocen)

szybka zapiekanka z patelki gdy zostają ziemniaki z obiadu

Składniki:

  • kilka ugotowanych ziemniaków( mogą być z obiadu)
    boczek surowy wędzony( lub kiełbasa)
    szczypiorek
    3jajka
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zapiekanka ziemniaczana z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ugotowane ziemniaki, boczek kroimy w grube plastry, szczypiorek też
  • 2. jajka rozkłucamy w kubku i wsypujemy do nich trochę wegety oraz pieprz
  • 3. na patelni typu wok roztapiamy masło wsypujemy ziemniaki i boczek i przesmażamy chwilę. wsypujemy szczypior i wlewamy jajka. całość trzymamy na ogniu aż jajka się zetną.
    Gotowe

Porady

Im prostsza zapiekanka tym smaczniejsza. Ja uwielbiam do niej kefir. Jeśli zostają nam jakieś warzywa gotowane np. brokuł czy kalafior również możemy dodać do zapiekanki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować