Ziemniaczana zapiekanka z patelni

4.48 (182 ocen)

  • 35 min

Ta potrawa jest bardzo prosta w wykonaniu, smaczna i sycąca.

  • 35 min

Składniki:

  • 6-7 średnich ziemniaków
    2 cebule
    2 główki czosnku
    3 łyżki oleju
    20 dkg sera w kawałku
    2 jajka
    4 łyżki śmietany 12 %
    zioła prowansalskie
    przyprawa do ziemniaków
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (182 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Ziemniaczana zapiekanka z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obierz i pokrój w talarki. Na rozgrzaną patelnie z olejem wrzuć ziemniaki i smaż tak długo aż się zarumienią. Obraną cebule pokrój w pół księżyce a czosnek zgnieć lub zetrzyj. Dodaj do ziemniaków i smaż jeszcze ok 5 min. Przypraw solą i pieprzem oraz przyprawą do ziemniaków. Jajka roztrzep i połącz ze śmietaną, lekko osól. Wlej na patelnie i smaż tak długo aż jajko się zetnie. posyp ziołami prowansalskimi i startym serem. Smacznego.

Porady

Do ziemniaków można dodać również pokrojony w kostkę boczek wędzony. Pycha

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować