4 bułki pszenne, 500 dag pieczarek, 250 dag sera żółtego w kawałku, 20 dag kiełbasy salami, szpinak mrożony, sól, pieprz, 3ząbki czosnku, mała cebulka, trochę masła.
Zapiekanki z pomysłem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulkę drobno posiekać i usmażyć na złocisty kolor. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Następnie dodać do cebulki i dusić, przyprawić solą i pieprzem. Ser żołty trzemy na tarełku o średnich oczkach. Szpinak mrożony przygotowujemy następująco: na patelnie dajemy trochę masła, szpinak smażymy, doprawiamy solą i dajemy 3ząbki czosnku (najlepiej wycisnąc przez praskę). Mieszamy od czasu do czasu do usmażenia (ok 10-15 min) Następnie bułeczki kroimy na dwie połówki. Smarujemy masłem i następująco dodajemy: salami, pieczarki, szpinak wierzch przykrywamy serem zółtym. Wkładamy do piekarnika (ok 130-150stopni) i pieczemy ok 15 minut. Smacznego!
Komentarze