Zapiekanka jajeczna

4.5 (165 ocen)

  • 10 min

Zapiekanka jajeczna przypomina mi smak dzieciństwa. Zawsze gdy z siostrą byłyśmy chore mama nam robiła uśmiechniętego potworka żeby nam polepszyć humor i apetyt.

  • 10 min

Składniki:

  • 4 jajka
    30 dag szynki
    1 cebula
    1 mała czerwona papryka
    1 mały pomidor
    20 dag sera źółtego
    sól
    pieprz
    1 łyżeczka masła
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekanka jajeczna 1. Szynkę i cebulę pokroić w kostkę. Masło rozpuścić na patelni i podsmażyć szynke z cebulą.
  • Zapiekanaka jajeczna 2. Jajka wymieszać doprawić solą i pieprzem. Paprykę pokroić w plasterki. Pomidora obrać ze skórki i również pokroić w plasterki. Na podsmażoną szynkę z cebulą wylać jajka. Połozyć plasterki pomidora i papryki. Ser żólty pokroić lub zetrzeć na tarce. Posypać zapiekankę. Piec pod przykryciem aż jajka się zetną a ser się rozpuści. Smacznego

Porady

Do zapiekanki zamiast szynki można dać boczek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować