Zapiekane spaghetti z groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować w osolonym wrzątku skracając czas gotowania o połowę niż jest napisane na opakowaniu. Podgotowany makaron odcedzić. 2 jajko rozbełtać w misce. Dodać do nich makaron. Wszystko dokładnie wymieszać.
Tak przygotowany makaron przełożyć do tortownicy i śr ok. 20cm tak by boki boki były nieco wyższe (jak przy tarcie)
2.Na oliwie poddusić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Gdy ta się zeszkli, dodać posiekany drobno czosnek. Smażyć jeszcze chwilkę by czosnek wydobył swój aromat. Następnie dodać mięso mielone. Tak dłużo smażyć aż ono skruszeje. Gdy mięso będzie dobre wlać pomidorowy sos. Dosmaczyć solą, pieprzem i oregano. Dusić całość co jakiś czas mieszając, by sos zgęstniał jeszcze bardziej.
Komentarze