Z wędzoną polędwicą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Oryginalny cytrynowy sos ze szczypiorkiem to mój pomysł.

Składniki:

  • ● 30 dag wędzonego fileta z kurczaka
    ● 20 dag brokułu
    ● 20 dag kalafiora
    ● 20 dag selera
    ● 20 dag marchewki
    ● sól
    Sos:
    ● pęczek szczypiorku
    ● sok z 3 cytryn
    ● 1/2 łyżeczki miodu
    ● sól, pieprz
    ● 50 ml oliwy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Z wędzoną polędwicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wędlinę kroimy w plastry.
    Selera i marchewki
    obieramy, kroimy w cienkie
    plastry. Gotujemy w osolonej
    wodzie. Odcedzamy.
    Osobno gotujemy różyczki
    kalafiora i brokułu. Warzywa
    studzimy i mieszamy.
  • 2. Sos: szczypiorek drobno
    kroimy, mieszamy z miodem,
    sokiem z cytryn i oliwą.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
    Polewamy warzywa
    i wykładamy wędlinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować