Z rukolą w sosie czosnkowym

4.5 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Z zawodu jestem księgową. Lubię fotografować,zwłaszcza moją córeczkę Olę. Gotuję dla męża i na spotkania z przyjaciółmi.

Składniki:

  • ● pół główki sałaty lodowej
    ● garść rukoli
    ● 2 niezbyt duże kiszone ogórki
    ● czerwona papryka
    ● pomidor
    Sos:
    ● 2 łyżki majonezu
    ● 2 łyżki śmietany 18-proc.
    ● duży ząbek czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Z rukolą w sosie czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę lodową, rukolę, pomidora
    i paprykę dokładnie my jemy
    i osuszamy. Sałatę kroimy
    w grube paski, rukolę rwiemy
    na mniejsze kawałki. Z papryki
    usuwamy gniazdo nasienne,
    a miąższ kroimy w kostkę.
    Ogórki i pomidora też kroimy
    w kostkę. Warzywa przekładamy
    do salaterki.
  • 2. Przygotowujemy sos: czosnek
    przepuszczamy przez
    praskę i mieszamy z majonezem
    i śmietaną.
  • 3. Wszystkie składniki sałatki
    mieszamy i polewamy sosem
    majonezowo-czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rukola

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować