Wytrawny tort naleśnikowy z dzikim czosnkiem, łososiem i kawiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto naleśnikowe:
Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy, aż uzyskamy gładką konsystencję. Odstawiamy na 30 minut. Następnie smażymy naleśniki na patelni z nieprzywierającą powłoką.
przełożenie:
Łososia skrapiamy sokiem z cytryny, kroimy go na kawałki.
Naleśniki smarujemy serkiem. Następnie kładziemy po łyżeczce czerwonego i czarnego kawioru, rozsmarowujemy po powierzchni serka, posypujemy kawałkami łososia i tak postępujemy do wykończenia składników. Pierwszą warstwą powinien być naleśnik posmarowany serkiem i przybrany posiekanym czosnkiem niedźwiedzim kawałkami łososia, kawiorem oraz peklowanym żółtkiem.
Torcik odstawiamy na 3-4 godziny do lodówki, by zastygł i dobrze się kroił.
Komentarze