wołowina w sosie ala zrazy

3 (1 ocen)

  • 60 min

alternatywa dla tradycyjnych zrazów

  • 60 min

Składniki:

  • wołowina ok 800 g
    cebula
    papryka czerwona
    2 duże ogórki konserwowe
    olej
    troszkę mąki pełnoziarnistej do oproszenia wołowiny
    sól, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy, suszony lubczyk,
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wołowina w sosie ala zrazy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wołowinę kroimy w plastry i delikatnie rozbijamy
    oprószamy mąką
    obsmażamy na łyżeczce oleju
    wkładamy do garka
  • 2. cebulę kroimy w drobną kostkę wrzucamy na patelnie po mięsu
    jak się zeszkli dorzucamy do mięsa
    dorzucamy przyprawy bez soli
    dolewamy wodę tak aby przykryła mięso
    gotujemy pod przykryciem na małym ogniu ( zależy od mięsa ok 30-40 minut)
    sos powinien się zredukować
  • 3. kroimy paprykę i ogórki odkładamy na bok
  • 4. gdy mięso jest juz miękkie dorzucamy warzywa i dosalamy
    gotujemy jeszcze przez 10 minutek

Porady

pyszne danie dobrze skumuje z ryżem ugotowanym na sypko

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować