Wolno pieczone żeberka cielęce z warzywami

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Wolno pieczone żeberka cielęce z warzywami to wspaniała propozycja obiadu, który od początku do końca praktycznie robi się sam.

  • 3 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 700-800 g żeberek cielęcych
    4-5 młode cebulki ze szczypiorkiem
    fenkuł
    5-6 młodych ziemniaków
    5-6 młodych mini marchewek
    100 ml brandy
    100 g masła
    główka czosnku
    sól morska lub domowa przyprawa warzywna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Wolno pieczone żeberka cielęce z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W naczyniu do zapiekania układamy pokrojone w kawałki warzywa. Posypujemy je solą i polewamy brandy. Na warzywach układamy żeberka. Na żeberkach układamy cebulę i masło.
    Wstawiamy do piecyka nastawiamy na 200°C, gdy piecyk osiągnie temperaturę zmniejszamy do 150°C i pieczemy 2 godziny pod przykryciem. Gdy mięso jest już miękkie to je odkrywamy, zwiększamy temperaturę do 200°C i pieczemy 5-10 minut, aż się zrumieni. Podajemy posypane szczypiorkiem i natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cielęcina Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować