Wiosenna sałatka ze szparagami

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Sałatka z sezonowych warzyw. Pyszna i chrupiącą. Zrobiona z kilku składników.
Idealnie sprawdzi się na grilla, ale nie tylko. Ja zrobiłam na kolację.
Jest to też, dobry sposób na wykorzystanie szparagów.
Polecam, spróbujcie.

  • 35 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 sałata rzymska
    250 g. szparagów
    3 jajka
    pęczek rzodkiewki
    100 g. szynki konserwowej
    3 łyżki posiekanego szczypiorku

    Sos:
    2 łyżki majonezu
    3 łyżki jogurtu greckiego
    1 duży ząbek czosnku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Wiosenna sałatka ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wiosenna sałatka ze szparagami 1. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę.

    Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końcówki i ugotować
    w osolonej wodzie. Moje były cienkie, gotowałam tylko 5 minut.
    Po ugotowaniu pokroić na mniejsze kawałki.

    Szynkę i rzodkiewkę pokroić w kostkę. Sałatę przekroić wzdłuż na pół,
    a następnie na mniejsze kawałki.
    Wszystko przełożyć do miski. Dodać szczypiorek.
  • Wiosenna sałatka ze szparagami 2. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać majonez i jogurt.
    Przyprawić solą i pieprzem
    Wymieszać i dodać do miski ze składnikami na sałatkę.
    Wszystko razem wymieszać. Jeśli trzeba przyprawić solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Drugie śniadanie

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Wiosenna zupka

To może cię zainteresować