Wiosenna sałatka z porem

5 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

wiosna za oknem i wiosna na talerzu! :)

  • 20 min

Składniki:

  • duży por
    150 g polędwicy drobiowej
    3 jajka ugotowane na twardo
    100 g sera żółtego
    1 puszka groszku konserwowego
    2 małe marchewki
    opakowanie jogurtu greckiego
    1 łyżeczka musztardy
    sól, pieprz
    szczypiorek (do dekoracji)
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Szynki

Wiosenna sałatka z porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • tak pokrojonego pora parzymy wrzątkiem 1. Marchewkę ugotuj w lekko osolonej wodzie. W tym czasie przygotuj pozostałe składniki. Pora przekrój kilka razy wzdłuż i dokładnie wypłucz, następnie pokrój w poprzek i sparz na sitku, gorącą przegotowaną wodą. Odstaw do ostygnięcia i odparowania.
  • wszystkie skladniki mieszamy 2. Polędwicę, jajka i marchewkę pokrój w kostkę, ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a groszek odsącz z zalewy. Wszystkie składniki przełóż do miski, dodaj jogurt grecki, musztardę, dopraw do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.
  • 3. Całość udekoruj szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_02-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować