duży por
150 g polędwicy drobiowej
3 jajka ugotowane na twardo
100 g sera żółtego
1 puszka groszku konserwowego
2 małe marchewki
opakowanie jogurtu greckiego
1 łyżeczka musztardy
sól, pieprz
szczypiorek (do dekoracji)
Wiosenna sałatka z porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchewkę ugotuj w lekko osolonej wodzie. W tym czasie przygotuj pozostałe składniki. Pora przekrój kilka razy wzdłuż i dokładnie wypłucz, następnie pokrój w poprzek i sparz na sitku, gorącą przegotowaną wodą. Odstaw do ostygnięcia i odparowania.
2.Polędwicę, jajka i marchewkę pokrój w kostkę, ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a groszek odsącz z zalewy. Wszystkie składniki przełóż do miski, dodaj jogurt grecki, musztardę, dopraw do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Komentarze