Wiosenna sałatka z brokuła,jajka i awokado

4.5 (169 ocen)

  • 10 min

Połączenie moich ulubionych warzyw . Dla koloru i zdrowia jajko, wszystko pokropione olejem lniany. Pyszne dobrodziejstwo na każda porę dnia .

  • 10 min

Składniki:

  • 1 brokuł

    1 pęczek rzodkiewki

    4 jajka

    1 awokado

    olej lniany

    sól

    pieprz

    czosnek
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Wiosenna sałatka z brokuła,jajka i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuła kroimy na różyczki i gotujemy . Ugotowany wkładamy do miski z lodem. Następnie kroimy go na mniejsze kawałki. Rzodkiewki myjemy odcinamy końce i ścieramy na tarce duże oczka.
  • 2. Jajka gotujemy na twardo. Zimne obieramy i kroimy w kosteczkę. Awokado obieramy usuwamy pestkę. Kroimy w kosteczkę. Składniki mieszamy z sobą. Dodajemy olej lniany solimy do smaku. doprawiamy czosnkiem . Podajemy .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować