Wiosenna sałatka z awokado i kuskusem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Lekka sałatka z kuskusem i chipsami z salami oraz awokado. W towarzystwie wiosennych bratków.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 garść roszponki
    5 liści sałaty strzępiastej
    1/2 awokado
    4 rzodkiewki
    5 dkg sera dojrzewającego
    papryczka chili
    5 dkg salami pepperoni
    1/4 szklanki kaszy kuskus
    4 pomidorki koktajlowe
    10 oliwek zielonych
    bratki
    pieprz czerwony
    1 łyżka soku z cytryny
    sos francuski
    natka pietruszki
    rzeżucha
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Wiosenna sałatka z awokado i kuskusem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę zalewam gorącą wodą zgodnie z instrukcją opakowania. Salami kroję w cienkie plastry i przesmażam na patelni na chipsy. Sałatę, roszponkę myję osuszam i układam na talerzu. Dodaję chipsy z salami, połówki pomidorków, ser. Awokado obieram i skrapiam sokiem z cytryny. Kroję na kawałki i dodaję do sałatki. Rzodkiewki kroję w plastry, chili drobno, dodaję też oliwki, kaszę wystudzoną. Polewam sosem, posypuję natką i rzeżuchą oraz bratkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować