Rolada z gęsich jajek nadziewana jajeczkami przepiórczymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.składniki podane na omlet zmiksować, wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, piec w 160 stopniach ok 10 minut aż jajka się zetną. wyjąć z piekarnika i wystudzić.
2.żelatyne namoczyć w mleku aż napęcznieje, następnie podgrzać aż się rozpuści, wymieszać z twarożkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem. wystudzony omlet posypać posiekanym szczypiorkiem, wyłożyć ugotowane i obrane jajka przepiórcze i pokrojone w ćwiartki jajka kurze,
3.następnie należy wyłożyć masę twarogową, rozsmarować, zwinąć w roladę, delikatnie obwiązać sznurkiem i zostawić do stężenia w chłodnym miejcu. podawać z pieczywem
Porady
Jeśli ktoś nie ma dostępu do jajek gęsich, możemy użyć na te same proporcje 10 jaj kurzych, zamiast jaj przepiórczych możemy dodać tylko jajka kurze.
Komentarze