Rolada z gęsich jajek nadziewana jajeczkami przepiórczymi

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Dość pracochłonna , ale pyszna przystawka

  • 3 godz.

Składniki:

  • omlet:
    4 jajka gęsie
    4 łyżki mąki
    4-6 łyżek mleka
    sól do smaku
    łyżeczka curry
    nadzienie:
    15 jajek przepiórczych ugotowanych na twardo
    4 jajka kurze ugotowane na twardo
    pęczek szczypiorku
    4 płaskie łyżki żelatyny
    8 łyżek mleka
    45 dag serka Mój ulubiony lub inny podobny
    do smaku sól i grubo zmielony kolorowy pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rolada z gęsich jajek nadziewana jajeczkami przepiórczymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-12uyh2o 1. składniki podane na omlet zmiksować, wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, piec w 160 stopniach ok 10 minut aż jajka się zetną. wyjąć z piekarnika i wystudzić.
  • image-21i8pi9 2. żelatyne namoczyć w mleku aż napęcznieje, następnie podgrzać aż się rozpuści, wymieszać z twarożkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem. wystudzony omlet posypać posiekanym szczypiorkiem, wyłożyć ugotowane i obrane jajka przepiórcze i pokrojone w ćwiartki jajka kurze,
  • image-1hoba5o 3. następnie należy wyłożyć masę twarogową, rozsmarować, zwinąć w roladę, delikatnie obwiązać sznurkiem i zostawić do stężenia w chłodnym miejcu. podawać z pieczywem

Porady

Jeśli ktoś nie ma dostępu do jajek gęsich, możemy użyć na te same proporcje 10 jaj kurzych, zamiast jaj przepiórczych możemy dodać tylko jajka kurze.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować