Rolada tiramisu (bez jajek)

4.5 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 12 godz.
  • Dla 1 osoby

rozpływa się w ustach

  • 12 godz.
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 200 gram podłużnych biszkoptów
    70 ml śmietanki 36 %
    250 gram serka mascarpone
    4 łyżki cukru pudru
    1 szklanka mocnej kawy
    ciemne kakao
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Kawy

Rolada tiramisu (bez jajek) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na blacie rozłożyć folię spożywczą.
    Biszkopty maczać w kawie i ułożyć na folii tak, żeby utworzyły prostokąt.
    Posypać je kakao.
    Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno.
    Podczas ubijania dodać cukier puder oraz ser mascarpone.
    Dokładnie razem wymieszać.
    Ubitą śmietankę rozprowadzić równomiernie na biszkoptach (5 łyżek śmietany odłożyć).
    Biszkopty ze śmietaną zawinąć do środka formując roladę.
    Zawinąć ściśle w folię spożywczą i przełożyć do lodówki, najlepiej na całą noc.
    Po tym czasie roladę wyjąć, odwinąć z folii.
    Na wierzchu wycisnąć dekoratorem kleksy z wcześniej odłożonej śmietany.
    Wierzch posypać kakao.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować