Rolada tiramisu (bez jajek) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na blacie rozłożyć folię spożywczą.
Biszkopty maczać w kawie i ułożyć na folii tak, żeby utworzyły prostokąt.
Posypać je kakao.
Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno.
Podczas ubijania dodać cukier puder oraz ser mascarpone.
Dokładnie razem wymieszać.
Ubitą śmietankę rozprowadzić równomiernie na biszkoptach (5 łyżek śmietany odłożyć).
Biszkopty ze śmietaną zawinąć do środka formując roladę.
Zawinąć ściśle w folię spożywczą i przełożyć do lodówki, najlepiej na całą noc.
Po tym czasie roladę wyjąć, odwinąć z folii.
Na wierzchu wycisnąć dekoratorem kleksy z wcześniej odłożonej śmietany.
Wierzch posypać kakao.
Komentarze