Wilgotna Babka Cytrynowa

4.5 (186 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Wilgotna babka cytrynowa

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 4 całe jaja
    1/2 szkl. cukru
    1 szkl mąki
    1/2 szkl. oleju
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 kisiel cytrynowy
    starta skórka z jednej cytryny
    3 krople olejku cytrynowego
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wilgotna babka cytrynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja ubić z cukrem na puch. Cały czas miksując, dodawać kolejno mąkę, kisiel i proszek do pieczenia, następnie małymi porcjami olej, a na koniec wsypać skórkę z cytryny i kilka kropel aromatu cytrynowego.
  • 2. Foremke do babki (z kominkiem) wytłuścić i wysypać tartą bułką. Wylać do niej ciasto. Piec w 180 stopniach od 45-60min (sprawdzać wykałaczką)
  • 3. Upieczoną babkę wyłożyć na talerz, można polać lukrem lub polewą czekoladową
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować