Wieprzowina w sosie musztardowo – cebulowym

4.5 (193 ocen)

  • 40 min

szybkie i smaczne

  • 40 min

Składniki:

  • 60 dag dowolnego mięsa wieprzowego
    4 duże cebule
    Słoiczek ostrej musztardy
    Kostka pieczeniowa
    przyprawa uniwersalna
    Przyprawa staropolska
    Pieprz,
    Mąka do zaciągnięcia
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wieprzowina w sosie musztardowo – cebulowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy na kawałki według uznania, obsmażamy na rozgrzanym oleju. Zarumienione mięso, posypujemy przyprawa uniwersalna, przyprawą staropolską i przykrywamy posiekaną cebulą. W szklance wody rozpuszczamy kostkę pieczeniową, podlewamy całe danie i dusimy do miękkości. Gdy mięso jest miękkie dodajemy musztardę ok 3 dużych łyżek oraz mąkę aby wszystko zagęścić. Podajemy sos z podsmażonymi kopytkami oraz ogórkiem kwaszonym lub sałatką z białej kapusty.

Porady

Kluski śląskie lub kopytka to świetny dodatek do tego dania

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować