Domowa kiełbasa wiejska

  • wyświetlono: 3621 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Pyszna domowa wędlina jest najsmaczniejsza. Domownikom i rodzinie bardzo smakuje.

  • 240min

Składniki


łopatka wieprzowa 10 kg
mięso wieprzowe 5 kg (tłuste)
czosnek 2 główki
cukier kryształ 2 łyżki
sól wg uznania
czarny pieprz mielony wg uznania

Sposób przygotowania przepisu:

Domowa kiełbasa wiejska

  • 1. Mięso wieprzowe oraz łopatkę pokroić na kawałki i zmielać w maszynce. Mięso należy zmielać 2 razy. Czosnek obieramy i mielimy w maszynce . Następnie dodajemy sól , pieprz oraz cukier i wszystko razem dokładnie mieszamy. Gotowe masę nabijamy na osłonki. Surową kiełbasę nałożyć na kije i włożyć do nagrzanej wędzarni i wędzić około 4 godziny.

    Do składników dodać jeszcze osłonki na kiełbasę ok.20 m

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

szkola_babcidomowe wędliny

Komentarze

Podobne przepisy

Kielbasa słoikowa

Dodane przez: teresa-kr

Kiełbasa wieprzowa ze słoika

Nie ma to jak pyszna domowa wędlina,...

ŚLEDZIE WIEJSKIE Z KOPERKIEM.

Dodane przez: Konto nieaktywne

ŚLEDZIE WIEJSKIE Z KOPERKIEM.

Jako, że moja rodzina uwielbia...

Wiejska jajecznica

Dodane przez: LILI83

Wiejska jajecznica

Świeże warzywa i doskonała kiełbaska.

kiełbasa

Dodane przez: Kasja1986

kiełbasa z indyka

Wędzona kiełbasa z indyka.

Kiełbasa kanapkowa

Dodane przez: Agnieszka Rec

Kiełbasa kanapkowa

Warto spróbować,naprawdę kiełbasa...

Kiełbasa schabowa z zielonym pieprzem

Dodane przez: Skotka

Kiełbasa schabowa z zielonym pieprzem

Smaczna, lekko pikantna domowa...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE