Waniliowe lekkie ciasteczka

5 (183 ocen)

  • 30 min

SA MIEKKIE I SMACZNE, SZYBKIE I PACHNĄCE...

  • 30 min

Składniki:

  • 2 szklanki maki pszennej
    3\4 szklanki cukru
    3 jajka
    cukier waniliowy
    kilka kropel aromatu waniliowego
    oraz
    cukier puder do oiprószenia
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Biszkopty

Waniliowe lekkie ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ucieramy z cukrem na pulchną mase , dodajemy stopniowo przesianą mąkę pszenną , cukier waniliowy i aromat. Składniki łączymy ze sobą na jednolita mase.
    Masę wykładamy łyżeczką formując okrągłe ciasteczka, na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę w niewielkich odstępach bowiem ciastka urosna.
    Pieczemy przez około 10 -12minut, do zezłocenia, w nagrzanym piekarniku temperaturze 170°C.Przed podaniem mozemy delikatnie oprószyc cukrem pudrem,
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować