Ciasteczka waniliowe

2.67 (3 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Proste i szybkie ciasteczka, które rozpływają się w ustach.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 niecała szklanka mąki
    120 gramów zimnego masła
    2 łyżki cukru pudru
    1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru
    3 krople aromatu waniliowego
Wystaw ocenę:

2.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka

Ciasteczka waniliowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki zagnieść, uformować kulę, owinąć folią aluminiową i włożyć do lodówki na pół godziny.

    Ze schłodzonego ciasta formować małe kulki, spłaszczać dłonią i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym ciasteczku odcisnąć wzór widelcem.

    Piec w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni (góra-dół) przez około 15 minut (do zarumienienia się brzegów ciastek).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń waniliowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować