Wafelki z kajmakiem

4.15 (265 ocen)

  • 30 min

Przygotowane w domu, bez konserwantów, sztucznych barwników - wafelki z pysznym, słodkim nadzieniem :)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie suchych wafli
    1/2 kostki masła
    1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego gotowanego o smaku krówkowym (lub gotowa masa krówkowa w puszce)

Wystaw ocenę:

4.15 (265 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wafelki z kajmakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć na puch mikserem, dodawać łyżką masę krówkową i dalej ucierać. Masą przekładać suche wafle. Wafel na wierzchu pozostawić suchy.
  • 2. Na gotowych waflach położyć deseczkę, wstawić do lodówki.
  • 3. Po kilku godzinach, gdy masa dobrze stężeje pokroić na kawałki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować