ciasto które chyba każdy zna !

Składniki:

  • na biszkopt
    6 jaj
    szkl cukru kryształu
    3/4 szkl mąki tortowej
    2 łyżki kakao
    łyżeczka proszku do pieczenia
    dodatkowo"
    0,5 litra śmietany kremówki 30 %
    1/3 kostki masła
    1/2 szkl cukru pudru\
    dowolny dżem lub powidło
    polewa
    10 dkg margaryny
    3 łyżki ciemnego kakao
    3 łyżki cukru kryształu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

W-z - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielamy od żółtek , ubijamy na sztywno ze szczyptą soli , stopniowo dodajemy cukier kryształ i żółtka. Do ubitych jajek delikatnie po łyżce wsypujemy mąkę , kakao i proszek do pieczenia, mieszamy aż składniki się dokładnie połączą . Ciasto wykładamy do wyłożonej papierem blaszki i pieczemy przez 30 min w 180 *C. Biszkopt kroimy na ]pół. Ostudzoną śmietanę ubijamy na sztywno , masło z cukrem ubijamy do białości delikatnie łączymy ze śmietaną . Ostudzony biszkopt przekładamy powidłem i masą . Z podanych składników przygotowujemy polewę , którą wykładamy na ciasto. W-z schładzamy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.64 (236 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ciasto Niebo w gębie

To może cię zainteresować