Urodzinowy tort kotek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. UWAGA! Upiec dwa biszkopty.
2. Żółtka oddzielić od białek.
3. Białka ubić na sztywno.
4. Utrzeć żółtka z cukrem do białości, dodać ocet + wodę.
Dodać wymieszaną razem mąkę + proszek do pieczenia.
5. Dodawać stopniowo białko ubite do masy z żółtek.
6. Dokładnie wymieszać
7. Wstawić do okrągłej formy do pieczenia.
8. Piec w temperaturze 180 stopni C, od 30 do 45minut.
9. Wystudzone biszkopty nasączyć łyżką.
10. Należy jeden biszkopt pokroić na pół.
11. Drugi biszkopt należy pociąć w taki sposób ( fot. Nr 1)
12. Przygotować krem-jak na opakowaniu-każdy kawałek biszkopta nasmarować wewnątrz i zewnątrz kremem.
13. Teraz stworzyć kształt kota.
14. Z Rydzynek zrobić oczka i nosek
15. Smacznego! ;)
Komentarze