Ucierane z truskawkami i kruszonką

4.5 (144 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasto przywołujące smak dzieciństwa,idealne z kubkiem kakao lub mleka. Jednym słowem pycha.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    -4 jajka
    -3/4 szkl.śmietany 18 %
    -3/4 szkl. oleju
    -1 szkl. cukru
    -3 szkl. mąki
    -3 łyżeczki proszku do pieczenia
    -60 dag truskawek

    Kruszonka:
    -1 i 1/2 szkl. mąki
    -1 szkl. cukru
    -1/2 kostki margaryny
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Ucierane z truskawkami i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kruszonka: składniki na kruszonkę zagniatamy, schładzamy w lodówce.
  • 2. Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i miksujemy na
    gładkie ciasto. Ciasto przekładamy do blachy (32*25cm) wyłożoną
    papierem do pieczenia, układamy połówki truskawek, posypujemy kruszonką . Pieczemy ok.50 minut w temp. 170 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.69 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ucierane

To może cię zainteresować