Ucierane z czerwoną porzeczką

4.5 (198 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Pyszne i szybkie ciasto w sam raz do kawki.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 6 jajek
    1,5 szklanki cukru
    4 szklanki mąki
    łyżka proszku do pieczenia
    1 mała śmietana 18%
    125 g kostki margaryny
    400 g czerwonej porzeczki,
    oraz
    cukier puder do posypania ciasta
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ucierane z czerwoną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czerwoną porzeczkę myjemy i osuszamy. Margarynę miksujemy z cukrem na puch, dodajemy jajka, śmietanę oraz przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i dokładnie miksujemy. Ciasto powinno mieć dosyć gęstą konsystencję. Blaszkę o wymiarach 36x24 wyścielamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Na wierzchu układamy porzeczki i pieczemy 45 minut w temperaturze 180C. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona porzeczka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować