Truskawkowe ciasto z nutą kokosu :) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Białka ubijamy z cukrem. Wlewamy żółtka. Ubijamy, aż masa będzie puszysta. Mieszamy z mąką i proszkiem. Ciasto wlewamy do blachy. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180°C i pieczemy około 20 minut.
2.2. Truskawki miksujemy. Cukier i 2 galaretki rozpuszczamy w 250 ml wrzątku.
Mieszamy z musem i schładzamy nastepnie wylewamy na ciasto.
3.Bitą śmietanę ubijamy z mlekiem następnie dodajemy kokos i delikatnie mieszamy. Gotowa masę śmietankową wylewamy na masę truskawkową . Ciasto dekorujemy truskawkami i wylewamy galaretkę.
Porady
Do masy śmietankowej zamiast koksu można dodać galaretkę truskawkową aby uzyskać jeszcze mocniejszy smak truskawkowy.
Komentarze