4 czerwone papryki
10 dag sera żółtego
1 woreczek ryżu
pół kostki rosołowej
1 pojedyncza pierś z kurczaka
4 łyżki kukurydzy
pół łyżeczki papryki słodkiej
Faszerowane papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z papryk poodcinać góry i pokroić je w kosteczkę. Kurczaka pokrojonego w kostkę przyprawić i usmażyć na złoty kolor. Kostkę rosołową rozpuścić w pół szklanki wrzątku. Ryż ugotować na al'dente . wszystkie składniki wymieszać ze sobą dodać paprykę i kukurydzę oraz połowę rozpuszczonej kostki rosołowej . Farsz dokładnie wymieszać i wyłożyć do papryk. Każdą z papryk posypać serem startym. Papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym a resztę kostki rosołowej wlać do naczynia z paprykami. Papryki piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40 minut.
Komentarze