Faszerowane papryki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybki i pożywny obiad

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 czerwone papryki
    10 dag sera żółtego
    1 woreczek ryżu
    pół kostki rosołowej
    1 pojedyncza pierś z kurczaka
    4 łyżki kukurydzy
    pół łyżeczki papryki słodkiej

Faszerowane papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • faszerowane papryki 1. Z papryk poodcinać góry i pokroić je w kosteczkę. Kurczaka pokrojonego w kostkę przyprawić i usmażyć na złoty kolor. Kostkę rosołową rozpuścić w pół szklanki wrzątku. Ryż ugotować na al'dente . wszystkie składniki wymieszać ze sobą dodać paprykę i kukurydzę oraz połowę rozpuszczonej kostki rosołowej . Farsz dokładnie wymieszać i wyłożyć do papryk. Każdą z papryk posypać serem startym. Papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym a resztę kostki rosołowej wlać do naczynia z paprykami. Papryki piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy