Truskawkowa bita śmietana z okruszkami i mrożonymi owocami

5 (1 ocen)

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ekspresowy w wykonaniu deser, który kusi jednocześnie smakiem jak i wyglądem.

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • truskawkowa bita śmietana:
    500 ml schłodzonej śmietanki 36%
    20 g proszkowanej truskawki liofilizowanej
    opcjonalnie dla ładniejszego koloru łyżeczka proszkowanego buraka liofilizowanego
    2-3 łyżki cukru pudru


    180 g herbatników w mlecznej czekoladzie

    300 g drobnych mrożonych owoców np. jeżyny, maliny, jagody lub poziomki

    przybranie:
    liofilizowane truskawki
    mrożone owoce
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery

Truskawkowa bita śmietana z okruszkami i mrożonymi owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wysokiego naczynia przelewamy mocno schłodzoną śmietankę, wsypujemy proszek truskawkowy i z buraka oraz cukier puder. Ubijamy śmietankę. Bitą śmietanę przekładamy do worka cukierniczego z ozdobną tylką.

    Do termicznych szklanek na przemian układamy warstwy z pokruszonych ciastek, owoców i bitej śmietany.

    Deser podajemy od razu po przygotowaniu. Dzięki przygotowaniu w termicznych szklankach i warstwom z mrożonych owoców uzyskujemy w prosty sposób idealny deser na upalne dni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jeżyny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Szybka kuchnia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować