Truskawki pod kokosową kruszonką

0 (0 ocen)

  • 50 min

Kocham zapach kokosa w całym domu a Wy :) ? Truskawki pod kruszonką to deser bardzo prosty w przygotowaniu. Co więcej - jeden z moich ulubionych. Coś czuję, że ten deser w tym roku będzie często gościł na moim stole :)

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki (forma 30 cm x 19 cm):
    truskawki - od 1/2 do 1 kg - wedle uznania

    Składniki na kokosową kruszonkę:
    50 g masła - w temperaturze pokojowej
    3 łyżki cukru
    wiórki kokosowe: 100 - 125 g
    1/3 szklanki mąki pszennej

    + dodatkowo : lody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Kruszonka

Truskawki pod kokosową kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki umyj, pozbądź się szypułek. Przekrój je na połówki i ułóż na dnie formy. Zrób 2 takie warstwy truskawek. Uwaga - nie krój truskawek na mniejsze kawałki niż połówki !
    By zrobić kruszonkę - palcami rozcieraj masło, cukier, wiórki kokosowe i mąkę aż powstanie kruszonka (grudki ciasta). Kruszonkę wysyp na truskawki.
    Piecz około 40 minut w 180 C - do momentu, aż kruszonka będzie miała lekko złoty kolor.
    Podawaj na ciepło z lodami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować