Tradycyjne śląskie rolady

4.5 (160 ocen)

  • 3 godz.

Ten przepis jest kultywowany w śląskich rodzinach od wielu pokoleń. Choć doczekał się wielu modyfikacji to jednak smak tradycji nadal wygrywa na wielu naszych stołach.

  • 3 godz.

Składniki:

  • Mięso wolowe np udziec
    Kiełbasa śląska lub podwawelska lub dowolna inna równie pyszna
    Boczek wędzony i parzony
    Ogórki kiszone
    Cebula
    Musztarda
    Przyprawy pieprz, sól, papryka słodka,
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Zrazy

Tradycyjne śląskie rolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0w21sli 1. Opis wykonania na zdjęciach krok po kroku...
  • image-2aem3xo 2. Rozbijamy mięso na cieniutkie plastry
  • image-1tpy3h8 3. Przygotowne składniki
  • image-1mgoltu 4. Pokrojone w drobną kostkę kiełbasy i boczek. W ćwiartki cebula, ogórki na 4 części.
  • image-0gf1tup 5. Smarujemy grubo musztardą i przyprawiamy
  • image-17sbeq1 6. Nakładamy farsz
  • image-1il2o49 7. Zwijamy na ciasno, obwiązujemy nicią.

Porady

Najlepiej smakują z tradycyjnymi kluskami śląskimi i modrą czyli niebieską kapustą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować