Tostowe rolsy

5 (147 ocen)

Świetne jako ciepła przekąska lub kolacja. Najlepiej smakują z keczupem lub innym ulubionym sosem. Pomysł podpatrzyłam na Kobiecych inspiracjach.

Składniki:


  • 5 kromek chleba tostowego
    5 plastrów sera żółtego
    przyprawa do pizzy lub inna ulubiona
    jajko
    2 łyżki mleka
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Tosty Przekąski Ser

Tostowe rolsy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kromki chleba tostowego rozwałkować wałkiem. Na każdą nałożyć plaster sera i oprószyć przyprawą do pizzy. Kromki zwinąć w rulonik i spiąć wykałaczką aby się nie rozwinęły podczas smażenia. W miseczce rozbełtać jajko z mlekiem, Maczać kolejno tostowe ruloniki a następnie panierować w bułce. Ruloniki sążyc na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiany kolor. Podawać z lub keczupem ulubionym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować