Rolsy z szynką

4.51 (148 ocen)

  • 20 min

Rolsy sprawdzają się świetnie jako przystawka do wina. Są bardzo szybkie w zrobieniu i smakują wyśmienicie. Nie może zabraknąć ich na domówce.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki:

    8 placków tortilii
    8 plasterków dowolnej chudej szynki
    sery: Cheddar i Mozzarella – po 200 g każdej
    wykałaczki
    rozmaryn
    tarty parmezan

    Sos:

    4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
    1 łyżka majonezu
    4 łyżki musztardy rosyjskiej
    4 łyżki musztardy francuskiej
    sól
    pieprz

Wystaw ocenę:

4.51 (148 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Porady

Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki na sos. Placki tortilli lekko posmarować po całej powierzchni sosem, położyć plasterek szynki i starte oba sery. Posmarować je lekko sosem i posypać rozmarynem. Zawinąć ściśle rollsy. Wierzch posypać tartym parmezanem. Włożyć na 7 minut do rozgrzanego do 220° piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika rollsy pokroić na małe kawałki i wbić w każdy wykałaczkę. Podawać z sosem musztardowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować