Śniadaniowe tostowe roladki

4.5 (156 ocen)

  • 30 min

Pachnące Prowansją roladki z chleba tostowego otulonego aromatycznym wędzonym boczkiem, nadziewane świeżą papryką, szynką i ciągnącym żółtym serem to świetna propozycja na urozmaicone śniadanie.

  • 30 min

Składniki:

  • 8 kromek chleba tostowego
    8 plastrów żółtego sera
    8 plastrów szynki konserwowej
    8 plastrów wędzonego boczku
    1 czerwona papryka
    zioła prowansalskie

Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Przystawki Przekąski

Śniadaniowe tostowe roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chleb tostowy delikatnie rozwałkować wałkiem żeby kromki zrobiły się cienkie.
  • 2. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w słupki.
  • image-0xm4lwu 3. Na każdą kromkę wyłożyć plaster żółtego sera, szynki konserwowej, jeden lub dwa słupki papryki, posypać ziołami prowansalskimi i zwinąć
    w roladkę. Każdą zwinięta kromkę chleba owinąć plastrem wędzonego boczku i spiąć wykałaczką.
  • image-0woqq56 4. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 10-15 minut
    (do momentu aż się zrumienią).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować