TORT ŚMIETANŻELGALARETKA

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

TEN PRZEPIS DOSTAŁAM OD MOJEJ KOLEŻANKI, BARDZO SZYBKO ZNIKA ZE STOŁU JEST REWELACYJNY.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • ŚMIETANKA KREMÓWKA 30% 400 GRAM
    GALARETKA MALINOWA 75 GRAM GELWE
    KREM DO TORTÓW O SMAKU ORZECHOWYM CYKORIA
    POSYPKA CZEKOLADOWA 80 GRAM DR.OETKER.
    SPÓD DO BISZKOPTU JEDEN KRĄŻEK
    DŻEM 200ML.MORELOWY
    ŻELKI DO OZDOBY 250 GRAM
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort śmietanżelgalaretka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Środek tortu 1. SPÓD BISZKOPTOWY POSMAROWAĆ DŻEMEM MORELOWYM .OZIĘBIONĄ ŚMIETANĘ UBIĆ NA SZTYWNO.GALARETKĘ MALINOWĄ GELWE ROZPUŚCIĆ W 150 ML.WRZĄCEJ WODY, OSTUDZIĆ .GĘSTNIEJĄCĄ GALARETKĘ MALINOWĄ GELWE DODAĆ DO UBITEJ ŚMIETANY ZMIKSOWAĆ I WYŁOŻYĆ NA SPÓD BISZKOPTOWY.SCHŁODZIĆ W ZAMRAŻALNIKU .PRZEZ TEN CZAS UKRĘCIĆ MASĘ ORZECHOWĄ WG PRZEPISU.DO SCHŁODZONEGO MLEKA 180 ML.WSYPAĆ OPAKOWANIE KREMU ORZECHOWEGO DO TORTU,UBIĆ NA SZTYWNO 3-4 MINUTY.GÓRĘ I BOKI TORTU POSMAROWAĆ UBITĄ MASĄ ORZECHOWĄ.NASTĘPNIE OZDOBIĆ GÓRĘ TORTU SZPRYCĄ Z MASĄ ORZECHOWĄ .UDEKOROWAĆ ŻELKAMI MALINKAMI I INNYMI ŻELKAMI WEDŁUG UZNANIA.BOKI TORTU UDEKOROWAĆ POSYPKĄ CZEKOLADOWĄ DR.OETKER.SCHŁODZIĆ W LODÓWCE 30 MINUT.
    SMACZNEGO
  • 2. DO TORTU MOŻNA DAĆ INNY KREM NP. AJERKONIAKOWY LUB CZEKOLADOWY.

Porady

PODCZAS UBIJANIA ŚMIETANY DODAĆ SZCZYPTĘ KWASKU CYTRYNOWEGO ŚMIETANA SIĘ SZYBCIEJ UBIJA.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować