Tort Rafaello

4.5 (186 ocen)

  • 2 godz.

Przepis wymyśliłam sama z okazji Dnia Mamy

  • 2 godz.

Składniki:

  • /Biszkopt:
    5 jajek
    ¼ szklanki mąki ziemniaczanej
    ¾ szklanki mąki pszennej
    2/3 szklanki cukru
    1 cukier waniliowy

    Krem:
    Litr kremówki śmietany (30%)
    2 śnieżki
    200g wiórków kokosowych
    1 biała czekolada
    100g migdałów
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1Białko ubij z cukrem, dodawaj stopniowo po jednym żółtku i delikatnie mieszaj. Dodaj przesiana mąkę i wymieszaj, żeby napowietrzyć masę. Upiecz biszkopt. Po przestygnięciu podziel go na trzy równe części. Śmietanę kremówkę ubij ze śnieżkami (bez mleka) odłóż cztery czubate łyżki ubitego kremu do posmarowania boków i wierzchu tortu. Do reszty kremu dodaj starta czekoladę, wiórki i migdały. Biszkopty przełóż kremem, a następnie krem, który wcześniej odłożyliśmy posmaruj boki i wierzch toru. Boki udekoruj rurkami z kremem czekoladowym, a górę posyp wiórkami, białą czekoladą
    i migdałami(można kupić gotowe dekoracje).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować