Tort mokka z ciemnym biszkoptem

4.5 (144 ocen)

Ten tort zrobiłam dla siostry na urodzinki :)

Składniki:

  • Na ciasto:
    6 jajek
    20 dag cukru pudru
    po 2 łyżki mąki ziemniaczanej i kakao
    10 dag mąki tortowej
    200ml kawy
    Na krem:
    3 opakowania śmietan - fix
    1 łyżka kawy rozpuszczalnej
    1 łyżka likieru kawowego
    500ml śmietany 30%
    2 łyżki cukru pudru
    30 dag serka homogenizowanego naturalnego
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort mokka z ciemnym biszkoptem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubij na sztywno z połową cukru pudru. Żółtka utrzyj z pozostałym cukrem. Na białka przesiej mąkę i kakao, dodaj żółtka, delikatnie wymieszaj. Ciasto przełóż do tortownicy. Piecz ok 30 minut w temp 180C. Wystudź, przekrój na 3 blaty.
  • 2. Kawę rozpuść w łyżce wrzątku, ostudź. Śmietanę ubij z śmietan-fix i połową cukru pudru, a potem z kawą i likierem. Serek zmiksuj z pozostałym cukrem, połącz z bitą śmietaną.
  • 3. Blaty nasączaj kawą i przekładaj kremem. Udekoruj kremem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować