Tort krakersowy z masą krówkową i miętą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

To prosty sposób na mega smaczny tort. Posmakuje każdemu jubilatowi.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka=250 ml
    Składniki biszkoptu:
    7 jajek
    1 szklanka mąki
    1 szklanka cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Składniki masy krówkowej:
    370 gram masła
    2 szklanki gotowej masy krówkowej
    ¼ szklanki mocnej wódki
    Ponadto:
    ¾ szklanki mocnej herbaty miętowej
    20 dag drobnych trójkątnych krakersów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Tort krakersowy z masą krówkową i miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotuj biszkopt. Białka oddziel od żółtek zmiksuj na puszystą masę. Wsyp cukier i ubijaj, aż do rozpuszczenia. Dodaj żółtka i ponownie zmiksuj. Mąkę przesiej przez sitko wraz z proszkiem do pieczenia i dodaj do masy. Wymieszaj przy pomocy łyżki. Masę podziel na 3 części. Każdą piecz w średnicy około 28 cm i piecz około 50 minut. Wystudzone biszkopty nasącz herbatką miętową.
  • 2. Masa: masło doprowadź do temperatury pokojowej. Następnie zmiksuj je dodając porcjami masę krówkową i wódkę. Biszkopty przełóż masą. Posmaruj też masą wierzch i boki ciasta. Poprzyklejaj z każdej strony krakersy. Schłodź kilka godzin w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krakersy Masa krówkowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować