Tort krakersowy z masą krówkową i miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotuj biszkopt. Białka oddziel od żółtek zmiksuj na puszystą masę. Wsyp cukier i ubijaj, aż do rozpuszczenia. Dodaj żółtka i ponownie zmiksuj. Mąkę przesiej przez sitko wraz z proszkiem do pieczenia i dodaj do masy. Wymieszaj przy pomocy łyżki. Masę podziel na 3 części. Każdą piecz w średnicy około 28 cm i piecz około 50 minut. Wystudzone biszkopty nasącz herbatką miętową.
2.Masa: masło doprowadź do temperatury pokojowej. Następnie zmiksuj je dodając porcjami masę krówkową i wódkę. Biszkopty przełóż masą. Posmaruj też masą wierzch i boki ciasta. Poprzyklejaj z każdej strony krakersy. Schłodź kilka godzin w lodówce.
Komentarze