Ciasto z masą krówkową i bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie biszkopta:
Białka ubić na sztywno,dodając po łyżce cukier i żółtka. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia,dodając do masy jajecznej,wymieszać. Wyłożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia (dno blachy o wym.33x22) Piec ok 25 minut w temp. 180 s C. Wystudzić.
Wykonanie masy budyniowej z krówką: W 1/2 szklanki mleka wymieszać budynie. 2 szklanki mleka zagotować wlać rozpuszczone budynie i ugotować budyń, wystudzić. Masło spienić, dodając po łyżce budyń i masę krówkową.
Wykonanie bitej śmietany: Śmietanę kremową ubić na sztywno dodając cukier puder do smaku,pod koniec dodać letnią żelatynę. Na biszkopt poukładać plasterki bananów, skropić je sokiem z cytryny,wyłożyć masę budyniową - poukładać biszkopty - wyłożyć bitą śmietanę - posypać płatkami migdałowymi. Schłodzić przed podaniem. Smacznego :)
Komentarze