Tort kokosowo-malinowy

0 (0 ocen)

Wszystkim bardzo smakował, jest lekki a kokos świetnie pasuje do malin.

Składniki:

  • Spód
    150 g biszkoptów
    3 łyżki wiórków kokosowych
    100 g masła
    Masa:
    1 puszka mleczka kokosowego- 400 ml
    6 łyżek cukru pudru
    1 budyń waniliowy
    5 łyżeczek żelatyny
    330 ml śmietanki 30 %
    Wierzch:
    300 g malin świeżych lub mrożonych
    1 galaretka malinowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort kokosowo-malinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleczko kokosowe wstawiamy do lodówki min. na 24 godziny.
  • 2. .Biszkopty mielimy na proszek, masło topimy. Kokos, masło i biszkopty łączymy razem i wyrabiamy na „mokry piasek”, całość przekładamy do tortownicy o średni. 26 cm i dokładnie ugniatamy. Chłodzimy.
  • 3. Otwieramy puszkę mleka kokosowego i wyciągamy z niej gęstą białą śmietankę. Pozostały płyn mieszamy z mlekiem i gotujemy na nim budyń według przepisu z opakowania. Studzimy pod przykryciem by nie powstał kożuch. .
  • 4. .Kremówkę ubijamy na sztywno, żelatynę rozpuszczamy w odrobinie gorącej wody. Letni budyń delikatnie mieszamy z żelatynę, ubitą kremówką i białą kokosową śmietanką. Gotową masę przekładamy do tortownicy i chłodzimy.
  • 5. Maliny miksujemy i dolewamy tyle wody, by uzyskać 450 ml. Zagotowujemy i rozpuszczamy w tym galaretkę. Studzimy, po czym wykładamy na masę budyniową. Ponownie chłodzimy. Dekorujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować