Tort iPhone C.L

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Tort C.L

  • 2 godz.

Składniki:

  • Biszkopt:2 x ->
    1szkl cukru
    1szkl mąki tortowej
    4 jajka
    4 łyżki oleju
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Krem :
    Dr. Oetker:
    4 waniliowy lub ajerkoniakowy
    Wykonać wg przepisu na opakowaniu

    Dodatki:
    400ml wiśniówki lub innego alkoholu
    400g banan
    3szt kiwi
    400g ananasa (puszka)
    200g brzoskwini (puszka)
    200g wafli czekolad
    1szt mango
    + dekoracje
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort iphone c.l - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: całość robimy 2 razy .aby powstało nam 6 krążków.
    Całe jajka z cukrem miksować na całych obrotach 10 minut, zmniejszyć obroty dodać olej ,w osobnej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko i wsypywać powoli do masy miksując na wolnych obrotach.Wlewamy masę do wysmarowanej tortownicy następnie wsadzamy do rozgrzanego piekarnika 180* przez 40-45 min. Lekko wystudzony biszkopt wykładamy z tortownicy,przekrawając go na 3 części.
  • 2. Wykonanie: Bierzemy 2 z 6 części biszkoptu, układamy 2 biszkopty obok siebie i docinamy je tak by wyglądały jak 8 (na tacę) następnie nasączamy go,nakładamy krem i układamy na biszkopcie ananasy ,następnie 2 piętro biszkoptu również nasączamy nakładamy krem i posypujemy go rozkruszonymi waflami czekoladowymi i układamy brzoskwinie (w plasterkach) , ostatnie 2 części biszkoptu nakładamy na tort i lekko nasączamy, nakładamy krem za pomocą pistoletu (do kremów) i dekorujemy tak jak na zdjęciu lub wg uznania .

Porady

.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować