Tort bezowy z masą czekoladową

4.5 (6 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Wykonanie tortu jest bardzo proste, a tort ładnie się prezentuje... a jeszcze lepiej smakuje. Do jego przygotowania wykorzystałam gotowy blat bezowy, oczywiście można go upiec samemu.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 blat bezowy o średnicy około 25cm
    Borówki
    Słodkie kakao

    Krem z czekolady
    10dag gorzkiej czekolady
    250ml śmietanki kremówki
    25dag serka mascarpone
    1 fix do śmietany
Wystaw ocenę:

4.5 (6 ocen)

Tort bezowy z masą czekoladową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krem czekoladowy – czekoladę połamać na kawałki, roztopić w kąpieli wodnej. Lekko ubić śmietankę i dodać do niej roztopioną czekoladę, następnie mascarpone, chwilę ubijać i całość usztywnić fixem, krem schłodzić w lodówce.

    Na blacie bezowym rozsmarować krem czekoladowy, rozłożyć borówki i oprószyć kakao. Gotowy tort włożyć do lodówki, aby dobrze się schłodził.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować