Wykonanie tortu jest bardzo proste, a tort ładnie się prezentuje... a jeszcze lepiej smakuje. Do jego przygotowania wykorzystałam gotowy blat bezowy, oczywiście można go upiec samemu.
1 min
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
1 blat bezowy o średnicy około 25cm
Borówki
Słodkie kakao
Krem z czekolady
10dag gorzkiej czekolady
250ml śmietanki kremówki
25dag serka mascarpone
1 fix do śmietany
Tort bezowy z masą czekoladową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Krem czekoladowy – czekoladę połamać na kawałki, roztopić w kąpieli wodnej. Lekko ubić śmietankę i dodać do niej roztopioną czekoladę, następnie mascarpone, chwilę ubijać i całość usztywnić fixem, krem schłodzić w lodówce.
Na blacie bezowym rozsmarować krem czekoladowy, rozłożyć borówki i oprószyć kakao. Gotowy tort włożyć do lodówki, aby dobrze się schłodził.
Komentarze