Torcik z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Białka ubijamy na sztywno. Następnie stopniowo dodajemy cukier i żółtka. Gdy masa stanie się puszysta, dodajemy przesianą makę pszenną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Studzimy.
2.Krem:
Odmierzamy 600 ml schłodzonego mleka. Dodajemy do miksera i łączymy z zawartością opakowań kremu ajerkoniakowego. Miksujemy na najwyższych obrotach, aż masa się ujednolici (około 5-8 minut). Krem umieszczamy na biszkopcie.
3.Galaretka:
Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Świeże wiśnie układamy na kremie. Gdy galaretka będzie gotowa, układamy ją na owocach. Chłodzimy w lodówce około 3 godziny.
Porady
W sezonie czerwcowym zamiast wiśni można użyć truskawek lub innych owoców.
Komentarze