Torcik Słodka pokusa

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Na bazie starszych receptur tworzę nowe, lepsze przepisy i smaki.a ten jest wyjątkowy.

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Biszkopt:
    8jaj
    1szkl. Cukru
    1 budyń czekoladowy
    1szkl. Mąki tortowej
    2łyżeczki mąki ziemniaczanej
    1łyżka kakao
    2łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa czekoladowa:
    1kostka margaryny
    3łyżki mąki pszennej
    3łyżki mąki ziemniaczanej
    2łyżki wody
    2białe czekolady
    3łyżki żelatyny(na 1/2szkl. wrzącej wody)
    0,5l. mleka

    Różyczki:
    1/4kostki margaryny
    1/2szkl. Wody
    Niepełna szklanka mąki
    1szkl. Pudru
    Barwnik czerwony

    Dodatkowo:
    Kokos
    Perełki
    Sok malinowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty Desery Biszkopty Sok Jajko

Torcik słodka pokusa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: białka oddzielić od żółtek, ubij na puch. Stopniowo dodawaj cukier, następnie żółtka. Zmiksuj. Suche składniki przesiej przez sito i przełóż do masy. Wymieszaj ręcznie. Przełóż do blaszki 25x33cm i piec 35min. W 165C. Po upieczeniu biszkopt upuść na podłogę z wysokości 60cm. Przetnij na 3części, nasacz każdą z osobna sokiem malinowym. Pierwszy blat posmaruj dżemem brzoskwiniowym.
  • 2. Masa czekoladowa: do rondla wlewamy wodę, dodać po kawałku czekoladę_rozpuścić. Mąki rozpuszczamy w 1/3szkl. Mleka, resztę mleka zagotować z cukrem i wlej rozpuszczoną czekoladę. Zagotuj a następnie wlewamy mieszankę z mąkami-ugotuj budyń. Wystudzić. Dodaj margarynę. Żelatynę rozpuszczamy i zostawiamy do lekkiego stężenia. Połącz z masą. Masę podziel na 3części i przełóż nimi biszkopty oraz odłóż troszkę na boki.
  • 3. Różyczki: wodę zagotuj z margaryną. Gdy się rozpuści dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj_ chwilę prażyć. Następnie dodajemy puder a na koniec barwnik i zagniatamy elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkować i kieliszkiem wykroić kółeczka. Ułożyć po 5kółeczek tak aby nadchodziły na siebie. Zwijać w rulonik. Następnie przecinamy pośrodku aby otrzymać 2różyczki. Płatki lekko rozchylamy. Dekorujemy tort oraz wcześniej posypujemy boki i górę kokosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Urodziny Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować