Torcik ''kubusiowy" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
białka ubić na sztywną pianę,stopniowo dodawać cukier i ubijać do całkowitego rozpuszczenia.Dodać żółtka i obie mąki z proszkiem do pieczenia.Wymieszać delikatnie.Ciasto wyłożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 30 minut w temperaturze 170 st.Tortownica o średnicy 25 cm.
2.Upieczony biszkopt ostudzić i zdjąć papier do pieczenia ,z powrotem włożyć do tortownicy.
3.Masa z soku:
połowę soku wlać do garnka i zagotować,w drugiej połowie rozmieszać budynie,wlać je do gotującego się soku i mieszając zagotować do zgęstnienia.Trochę przestudzić i wyłożyć na upieczony biszkopt.
4.Na przestudzoną masę wyłożyć delicje.
5.Masa śmietanowa:
galaretkę rozpuścić w pół szklanki gorącej wody i przestudzić.Śmietanę kremówkę ubić na sztywno,dodać tężejącą galaretkę,wymieszać.Gotową masę wyłożyć na placek.
6.Czekoladę zetrzeć na tarce i posypać po wierzchu ciasta.Schłodzić w lodówce.
Komentarze