Ciasto Tofik

4.46 (149 ocen)

  • 60 min

Bardzo smaczne :)

  • 60 min

Składniki:

  • Upiec biszkopt z 4 jajek
    Krem budyniowy: 2 szklanki mleka, 3/4 kostki margaryny, 4 żółtka, szklanka mąki, pół szklanki cukru
    Dodatkowo: opakowanie krakersów, puszka masy krówkowej, pól litra śmietany 30%, pół szklanki cukru pudru, opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżeczki żelatyny, płatki migdałowe
Wystaw ocenę:

4.46 (149 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto tofik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec jasny biszkopt.
    Krem budyniowy: Odlać pół szkl. mleka i rozrobić w nim mąkę, cukier oraz żółtka. Pozostałe mleko zagotować i na gotujące się- mieszając- wlać rozrobioną masę. Mieszając, ugotować budyń i odstawić do wystygnięcia. Margarynę utrzeć na puch i cały czas ucierając dodawać stopniowo budyń
    Śmietana: żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl. przegotowane, gorącej wody i wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno, podczas ubijania dodawać stopniowo cukier puder, cukier waniliowy oraz żelatynę.
    Płatki migdałowe uprażyć w piekarniku, wystudzić.
  • 2. Przełożenie:
    BISZKOPT-KREM BUDYNIOWY-KRAKERSY-KARMEL-KRAKERSY-ŚMIETANA-PRAŻONE MIGDAŁY
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować