Babka cytrynowa

  • wyświetlono: 393 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Zawsze wychodzi :)

Ruda1987
  • 55min

Składniki

5 jajek, 1/2 szkl. oleju, 1 szkl. cukru, 1 szkl. mąki ziemniaczanej, 1/2 szkl. mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 cukier waniliowy, 1 duża cytryna

Sposób przygotowania przepisu:

Babka cytrynowa

  • 1. Jajka, cukier i olej razem zmiksować, aż cukier się rozpuści. Następnie dosypywać mąki z proszkiem do pieczenia i dalej ubijać. Na koniec dodać skórkę startą z 1 cytryny i odrobinę soku z cytryny. Formę keksową natłuścić i obsypać bułką tartą. Wylać ciasto i piec 45 min. w 170 stopniach.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

image-114lw5l

Dodane przez: Ania_L

Babka cytrynowa

Nie ma Wielkanocy bez świątecznych...

Babka cytrynowa

Dodane przez: MagdalenaS

Babka cytrynowa

Babka to ciasto, które z pewnością...

Babka cytrynowa

Dodane przez: szpileczka

Babka cytrynowa

Taka babka pojawia się u mnie obowiązkowo...

Babka cytrynowa.

Dodane przez: Ejszetka

Babka cytrynowa

Babka, albo też chlebek cytrynowy,...

Gotowa babka w wydaniu świątecznym.

Dodane przez: koalicja57

Babka cytrynowa

puszysta babka z delikatną nutą...

babka cytrynowa

Dodane przez: karola89

Babka cytrynowa

przepis na aromatyczną i wilgotną...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE