Tiramisu

4.5 (153 ocen)

  • 20 min

Tiramisu w pucharkach

  • 20 min

Składniki:

  • 500 gram mascarpone, 8 żółtek, 8 łyżek cukru, paczka biszkoptów, kawa rozpuszczalna, amaretto, kakao
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Tiramisu

Tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2 łyżki kawy rozpuszczalnej zalać poł szklanki gorącej wody, dolać odrobinę amaretto. Żółtka ubić z cukrem, po 5 minutach dodać mascarpone. Biszkopty maczać w kawie z amaretto. W pucharkach układać warstwowo, najpierw biszkopty, później krem, kakao, itd. Podawać schłodzone

Porady

Amaretto można dolać wedle uznania, a roztwór kawowy można zrobić mocniejszy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Amaretto Mascarpone

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować