Kurczak z sosem brie i pistacjami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Delikatne mięso z piersi kurczaka

  • 30 min

Składniki:

  • pojedyncza pierś kurczaka
    200 gram sera brie
    100 ml śmietany
    100 ml wina
    mąka
    sól
    pieprz
    olej
    pistacje
    ryż, kasza, szpinak

Kurczak z sosem brie i pistacjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka przekroić na dwie części. Obtoczyć je w mące i usmażyć na oleju. Ser, śmietanę, wino umieścić w rondelku, podgrzewać do momentu roztopienia sera. Przyprawić solą. Usmażone filety ułożyć na talerzu, polać sosem, ozdobić pistacjami, posypać świeżo zmielonym pieprzem. Podawać ze szpinakiem, kaszą, ryżem

Porady

Zamiast pistacji można użyć orzechów włoskich, a filet usmażyć na maśle.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy